La Policia Local alerta contra les estafes al correu electrònic


  • Comparteix:

El cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré

El cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré

No donar mai dades per correu electrònic, accedir sempre a les webs oficials de les entitats bancàries i en cas de dubte trucar per telèfon. Aquests són els consells que el cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, ha donat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5 FM) per evitar les estafes de pesca electrònica.

Escarré ha remarcat que bancs i caixes mai no demanen als seus clients que ofereixin la seva informació personal a través d'un correu electrònic.

Josep Maria Escarré

Si s'ha de fer algun canvi, les mateixes entitats ho anuncien a les seves pàgines web.









El cap de la Policia Local també ha avisat que darrerament han augmentat les alertes per estafes que fan creure a l'usuari que el seu ordinador ha estat intervingut per l'FBI.

Josep Maria Escarré

És un correu que demana pagar una multa a canvi de no ser denunciat per haver visitat pàgines il·legals.



El 'phishing' o estafa de pesca electrònica és un tipus de frau que consisteix en fer arribar correus falsos a la bústia electrònica, normalment simulant ser d'entitats financeres i demanant al receptor que introdueixi dades personals. Sovint també inclouen enllaços a pàgines web falses, dissenyades per semblar el portal d'una caixa o d'un banc i d'aquesta manera fer que el client introdueixi claus bancàries i d'altra informació sensible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.