Calaf alerta d'una deriva del periodisme cap a un excés d'entreteniment


Temes relacionats

Calaf: 'El mitjans poden construir la pau informant bé' (20/jul/09)


  • Comparteix:

Rosa Maria Calaf

Rosa Maria Calaf

La periodista Rosa Maria Calaf adverteix de la decadència en la qual està entrant el periodisme a causa de la tendència d'entretenir l'espectador amb temes de segona categoria en lloc d'informar-lo en idees essencials. Ho ha dit Calaf a Cugat.cat abans d'oferir una conferència a Sant Cugat, en la qual ha analitzat la situació del periodisme actual.

La comunicadora Rosa Maria Calaf, que ha estat corresponsal en més de 90 països, assegura que el problema no és tant sols del periodisme, sinó que rau en la societat. Calaf ho ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat.

Rosa Maria Calaf

Hem malacostumat la societat a no fer preguntes, a no reflexionar i fer l'esforç necessari a estar ben informat.










En aquest sentit, la periodista ha expressat que aquesta tendència és cada vegada més difícil d'invertir, però que 'quan la gent s'adoni que tenen el dret a estar ben informats, començarà a exigir-lo i serà un pas endavant'.

A més, Calaf ha lamentat que enmig de la crisi actual el periodisme no sigui fort, responsable i independent, com creu que hauria de ser.

Rosa Maria Calaf

Per la crisi que està vivint la societat, caldria una premsa forta, responsable i independent. Cada vegada ens allunyem més d'aquest objectiu.





Calaf ha estat la protagonista de la conferència 'Periodisme avui. Informació o espectacle' que ha organitzat l'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran (AEU).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.