Sant Cugat, líder en consum d'aigua a l'Àrea Metropolitana


Temes relacionats

Sant Cugat, la ciutat que més aigua gasta i més residus genera (28/jul/10)


  • Comparteix:

Font: noticiestgn.cat

Font: noticiestgn.cat

Cada santcugatenc va consumir a nivell domèstic 151 litres d'aigua al dia de mitjana durant el 2011, segons dades provisionals de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Amb un total de 6.840 milions de litres l'any, la ciutat és el municipi metropolità que més aigua consumeix, si bé ha aconseguit reduir la seva despesa en un 11% respecte a la mitjana de consum que va generar entre els anys 2006 i 2010, etapa en què ja liderava el rànking.

A una distància considerable de Cervelló i Begues, que ocupen la segona i la tercera posició, Sant Cugat lidera la llista de localitats més consumidores d'aigua de tota l'AMB i supera en un 30% la mitjana de despesa domèstica metropolitana, que és de 107 litres per persona al dia. De fet, dels 6.840 milions de litres l'any que es van utilitzar a la ciutat durant l'any passat, el 67% correspon al consum domèstic i el 27% a d'altres usos privats. La resta correspon al consum municipal, que amb gairebé un milió de litres al dia queda en segona posició després de Badalona.

Des de 2000, Sant Cugat ha reduït el consum domèstic d'aigua en un 24%. La reducció és superior a la que es produeix de mitjana al conjunt de l'àrea metropolitana en el mateix període, quan la reducció ha estat d'un 19,3%. En concret, el municipi ha reduït el consum en 46 litres per habitant i dia des del 2000, mentre que el descens a l'àrea metropolitana ha estat de 25,7

A l'altra banda de l'espectre, les localitats que menys consumeixen són Badia del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.