Augmenta un 12% el nombre de persones ateses per Càritas el 2011


Temes relacionats

Càritas reflexiona a Sant Cugat sobre el futur de la seva acció arran de l'augment de demanda solidària (24/mar/12)

Una quinzena de santcugatencs utilitza el menjador social de Càritas (11/feb/12)

Es mantenen les dades de precarietat social sense millores a curt termini, segons l'informe de Càritas de 2010 (15/mar/11)


  • Comparteix:

Càritas ha posat en marxa enguany el projecte El Recer

Càritas ha posat en marxa enguany el projecte El Recer

La crisi econòmica s'aguditza i afecta més capes de la societat durant el darrer any. 2.162 persones han sol·licitat l'ajuda de Càritas durant el 2011, un 12% més que l'any anterior. Així ho ha fet públic l'entitat en la presentació de la seva memòria d'activitats aquest dijous a la Casa Abacial. Les dades mostren que l'atenció a persones autòctones augmenta un 6% respecte l'any anterior, mentre que les atencions a extracomunitaris disminueix un 4%. Pel que fa al perfil del beneficiari, creix el nombre de mares solteres i les parelles amb menors, que viuen en pisos llogats i rellogats. Mira aquest reportatge de Cugat tv sobre el menjador social de Càritas

El nombre de persones ateses per Càritas durant el 2011 es dispara un 12%, després de dos anys de manteniment en les xifres. Una dada que l'entitat no esperava i que mostra que la crisi econòmica afecta cada cop més estrats de la societat. L'assistent social coordinadora de Càritas Sant Cugat, Amèlia de Juan, en dóna més detalls a Cugat.cat.

Amèlia de Juan

Ens hem endut una sorpresa quan hem vist els números, ja que les persones ateses als últims anys no havia variat massa.



Pel que fa al perfil del beneficiari destaca l'augment en un 6% de l'atenció de persones autòctones, que arriben a suposar un 26% del total de persones ateses al 2011. Per contra, el nombres d'estrangers disminueix un 4%, seguint la tònica dels darrers anys.

Creix també el nombre de mares soles amb menors a càrrec i de parelles amb menors, que suposen més de la meitat de persones necessitades. L'informe mostra també que la pràctica del relloguer a la ciutat és cada cop més habitual.

Càritas ha obert enguany el projecte El Recer, que ha atès més de 450 famílies cada mes. L'entitat destaca que aquesta tasca ha passat a ser la compra gran de la setmana per a moltes famílies i no un complement a la seva dieta, com era l'objectiu.

El rector de la parròquia, mossèn Blai Blanquer, ha subratllat la necessitat d'ajudar les famílies necessitades tot i la complexitat del moment econòmic actual.

Blai Blanquer

La promoció de la justícia cada cop és més complexa, però entremig hi ha persones que necessiten auxili.



La crisi econòmica també es fa palesa en la borsa de treball, que enguany només ha rebut 161 ofertes, de les quals n'ha pogut cobrir un 46,61%.

Càritas compta amb un total de 114 voluntaris i cinc professionals que donen resposta a les necessitats de les 2.162 persones que s'han acostat a l'entitat durant el 2011.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.