200 escolars es formen en l'atenció a persones afectades per l'alcohol


Temes relacionats

La UIC inaugura un postgrau sobre malalties mentals i alteracions de conducta ( 2/mar/12)

L'alcohol, el tabac i el cànnabis, les substàncies més consumides pels joves santcugatencs (11/oct/11)

Els alumnes de Medicina de la UIC comencen les pràctiques a la Fundació Althaia ( 1/mar/11)


  • Comparteix:

Uns 200 joves han participat aquest dissabte en una jornada lúdico-científica per aprendre l'atenció que necessita un pacient afectat per les conseqüències de l'alcohol. Els tallers formatius han tingut lloc al campus de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), situat al Capio Hospital General de Catalunya (HGC), i han comptat amb una quarantena d'estudiants d'infermeria de la UIC com a professors.

Dos centenars d'alumnes de batxillerat de diferents escoles de l'àrea metropolitana han rebut la formació necessària per atendre persones sota els efectes de l'alcohol. Amb tres tallers diferents: reanimació càrdiopulmonar (RCP), primers auxilis i alteració visual, els alumnes d'infermeria de la UIC han format els escolars amb edats compreses entre els 16 i els 18 anys.

La directora del departament d'Infermeria de la UIC i vicedegana, Cristina Monforte, ha valorat la implicació dels joves que han assistit a la jornada.

Cristina Monforte

Teníem molt clar que per promoure la salut no podíem dir als joves que no beguessin. Llavors se'ns va ocórrer: per què no li donem les eines per atendre's i saber què fer en aquestes situacions?



Alguns dels protagonistes han considerat molt adequats els tallers en què han participat. A més, tots ells han assegurat a Cugat.cat que aquests tallers han canviat la seva visió sobre els efectes de l'alcohol.

Participants

Sí, la veritat és que aniré amb més compte. / M'ho pensaré a partir d'ara, perquè no te l'has de jugar. / Sí, perquè en realitat sempre portes les 'ulleres'. Està molt bé.




Aquesta jornada s'ha inclòs en les activitats emmarcades dins l'Any de la Infermeria de la UIC i com a resposta a l'informe sobre alcoholèmia de l'Ajuntament. En aquest sentit, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha subratllat la importància de transmetre aquests coneixements als joves.

Esther Salat

Els tallers que organitza la UIC tenen una doble vessant: donar una formació en primers auxilis, i també transmetre el risc i els efectes de consumir substàncies.





La jornada, organitzada amb el suport institucional de l'Ajuntament i la Generalitat, ha acabat amb l'entrega de diplomes als alumnes assistents i un refrigeri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.