Mor el florestà Josep Maria Berenguer, creador d''El Víbora'


  • Comparteix:

Josep Maria Berenguer. Font: Entrecomics.com

Josep Maria Berenguer. Font: Entrecomics.com

El responsable de l'editorial La Cúpula, el florestà Josep Maria Berenguer, ha mort aquest dilluns als 67 anys. Berenguer era el responsable d''El Víbora', el primer còmic 'underground' publicat a l'Estat espanyol a finals dels anys 70. L'enterrament serà aquest dimecres a un quart d'una del migdia al Tanatori de Collserola. Reviu l'entrevista de Berenguer a Cugat tv

Berenguer va ser part activa del moviment contracultural de la dècada dels 70. El florestà va traslladar l'estètica i la manera de fer d'aquest corrent a les seves publicacions. Al 1979 fundava La Cúpula, l'editorial que va donar lloc a 'El Víbora', considerat el primer còmic 'underground' publicat a l'Estat espanyol. A través de La Cúpula, Berenguer va introduir al mercat moltes publicacions d'aquestes característiques.

La revista va desaparèixer al 2004 després de 300 números i haver venut uns 80.000 exemplars mensuals. 'El Víbora' va tancar per manca de rendibilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.