Un valldoreixenc guanya la medalla d'or a l'Olimpíada Nacional de Física


  • Comparteix:

Aitor viatjarà a Estònia per disputar la internacional

Aitor viatjarà a Estònia per disputar la internacional

L'alumne de l'institut Arnau Cadell Aitor Azemar s'ha proclamat guanyador de l'Olimpíada Nacional de Física (ONF) que s'ha celebrat aquest dilluns a Bilbao. Dels 150 estudiants de batxillerat que han participat a la prova, Azemar i Marta Pita, de l'institut Rosalia de Castro de Santiago de Compostela, seran el principals representants de l'Estat espanyol a les Olimpíades Internacionals de Física (OIF).

Les Olimpíades de Física de l'Estat Espanyol són competicions de caràcter acadèmic que busquen impulsar i premiar els estudiants que destaquen en aquesta matèria. Aquest any se celebraven a Bilbao, on Aitor Azemar ha obtingut la primera de les cinc medalles d'or que s'atorgaven.

Els cinc primers premiats, que es repartiran un premi de 45.000 euros, viatjaran aquest juliol a Tallin, Estònia, per competir a àmbit internacional. Els 30 millors classificats de tot el món podran triar la universitat de tot el planeta on vulguin estudiar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.