La campanya #novullpagar arriba a Sant Cugat


  • Comparteix:

La campanya #novullpagar, que promou el no pagament dels peatges per denunciar greuges comparatius amb la resta de l'Estat espanyol, s'estén a Sant Cugat. Aquest dimecres, un santcugatenc no ha pagat el peatge de l'AP7 a la sortida de Torredembarra-Altafulla per protestar contra la situació que viu Catalunya.

El santcugatenc, que manté l'anonimat per evitar problemes legals, ha estat aturat cinc minuts al peatge fins que l'ha superat sense pagar-lo. El conductor ha confirmat a Cugat.cat que l'operari de l'autopista disposava d'un llista on hi havia apuntades una quarantena de matrícules de vehicles que no havien abonat l'import del peatge. El santcugatenc feia el trajecte de la nostra ciutat a Reus per dirigir-se a la feina. Durant el darrer any, aquest santcugatenc ha hagut de pagar gairebé l'equivalent d'un mes de sou en concepte de peatge per anar al lloc de feina.

La campanya #novullpagar va néixer fa dues setmanes com a mesura ciutadana de protesta contra l'existència dels peatges i de l'allargament de les concessions a les empreses gestores, a la qual s'afegeix una manca de vies alternatives de qualitat i segurat. La protesta va materialitzar-se quan un veí d'Anglès va penjar un vídeo a la xarxa negant-se a pagar la tarifa. Des de llavors, la principal concessionària dels peatges, Abertis, ha reconegut prop de 200 de casos d'impagament. Partits com Solidaritat Catalana (SI) i la CUP hi han donat suport i, fins i tot, el govern català ha reconegut sentir-se 'proper' als insubmissos.

D'altra banda, tres vehicles han coincidit aquest dimecres a la tarda en una nova acció d'aquesta campanya antipeatges en l'accés als túnels de Vallvidrera, segons explica el diari 'Ara'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.