Tres detinguts per robar bicicletes a carrers i trasters de la ciutat


Temes relacionats

Lligar les bicicletes i disposar d'un número identificador, consells per evitar robatoris ( 8/ago/11)


  • Comparteix:

Jordi Puigneró i Josep Maria Escarré

Jordi Puigneró i Josep Maria Escarré

La Policia Local ha detingut aquest dimecres a la tarda tres persones que estaven robant bicicletes de gamma alta al municipi. Els tres individus, que no són santcugatencs, utilitzaven un camió per endur-se les bicicletes, que sostreien tant del carrer com de trasters de particulars. L'Ajuntament també ha anunciat que perseguirà les concentracions de cotxes de segona mà que es posen a la venda al carrer.

La gran quantitat de denúncies ciutadanes ha dut la Policia Local a muntar un dispositiu especial, que des de fa cinc mesos utilitza agents de paisà per patrullar els carrers. L'operació va tenir èxit aquest dimecres a dos quarts de sis de la tarda, quan els cossos policials van detenir tres persones prop del camí de Can Gatxet, a Mira-sol, mentre robaven bicicletes mitjançant un camió. A l'interior del vehicle, de 7'5 tones de capacitat, s'hi van trobar quatre bicicletes valorades entre 600 i 900 euros.

Els detinguts, que aquest divendres passaran a disposició judicial, tenen entre 30 i 40 anys, nacionalitat espanyola i són veïns del Baix Llobregat. Segons el cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, el seu perfil indica professionalitat.

Josep Maria Escarré

El qui creiem que és el cervell de la trama porta ja 12 detencions.


En paral·lel, els cossos policials locals també han explicat que quatre persones han estat denunciades recentment per vendre vehicles de segona mà al carrer de Francesc Macià. El tinent d'alcalde de Seguretat, Jordi Puigneró, ha aclarit que l'objectiu de l'Ajuntament no és perseguir els particulars, sinó evitar que els carrers de la ciutat siguin un aparador per al negoci.

Jordi Puigneró

Quan hi ha una concentració sovint és gent que utilitza la zona pel seu negoci.


Els acusats s'enfronten a multes administratives de fins a 350 euros. És la mateixa quantitat que es veuran obligades a pagar les persones que no recullen les caques del seu gos, una altra de les infraccions que la Policia Local ha buscat castigar en les darreres setmanes. En 15 dies, el cos ja ha registrat dues denúncies en aquest sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.