Canviar els costums és la millor manera d'estalviar aigua


Temes relacionats

Sant Cugat, líder en consum d'aigua a l'Àrea Metropolitana (18/abr/12)

La campanya 'La Xarxa estalvia aigua' arriba a Sant Cugat ( 7/mar/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha reduït un 11% el seu consum l'últim any

Sant Cugat ha reduït un 11% el seu consum l'últim any

La Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) posen a l'abast dels santcugatencs els consells per estalviar aigua a les llars. Amb una xerrada aquest divendres a la Casa de Cultura, la campanya 'La Xarxa estalvia aigua' ha posat de manifest com el principal recurs per estalviar aigua és canviar els costums, posar sentit comú i prevenir.

Tot i que enguany no hi ha una situació de sequera declarada, el règim de pluges mediterrani obliga a prevenir. Per això, cal posar sentit comú, tancar les aixetes sempre que no s'utilitzi l'aigua i reaprofitar-la. A més, els ciutadans poden instal·lar a les seves llars airejadors per estalviar aigua.

Aquests són els principals consells que promou la campanya 'La Xarxa estalvia aigua' a la qual participa Sant Cugat amb una quarantena de municipis més que integren la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. La tipologia de municipi de la nostra ciutat, però, la fa especialment necessària per la seva dispersió i la quantitat d'habitatges amb piscina i jardí.

La tècnica d'Educació Ambiental de la Diputació de Barcelona Míriam Romero, responsable de la xerrada d'aquest divendres, ha explicat alguns consells per aquests casos.

Míriam Romero

Prendre mesures i informar-se de la gestió correcta de les piscines i els jardins.


Sant Cugat és el municipi metropolità que més aigua consumeix, amb 6.840 milions de litres l'any. Tot i així, ha reduït la seva despesa en un 11% respecte a la mitjana de consum que va generar entre els anys 2006 i 2010, etapa en què ja liderava el rànquing. Cada santcugatenc va consumir a àmbit domèstic 151 litres d'aigua al dia de mitjana durant el 2011, segons dades provisionals de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.