Dues estudiants posen a prova la casa autosuficient de l'ETSAV

Vista exterior de la casa / Font: Livinglab-low3.blogspot.com.es

Societat

Publicat el 30/abr/12 per Judith Cañamares

Dues estudiants posen a prova fins diumenge la casa autosuficient construïda per alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV). Gràcies a les dues habitants, Maria Beni i Marta Peinado, s'avaluarà la construcció des del punt de vista arquitectònic i l'impacte dels estils de vida de les seves ocupants. Durant l'experiència, les estudiants viuen a la casa situada al campus de Sant Cugat i tenen el suport de diferents comerços de la ciutat.

LOW3 és un prototip d'habitatge autosuficient energèticament, dissenyat per 50 alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) i situat al mateix campus de la universitat. Amb aquest experiment, 'Visc-a LOW3', la casa s'ha convertit en un 'living lab' que ha permès crear una plataforma de docència i investigació. L'objectiu és avaluar el prototip amb una ocupació real mitjançant l'ús de multitud de sensors i una estació meteorològica, que faciliten el seu estudi.

Aquesta experiència s'explica mitjançant un bloc (Livinglab-low3.blogspot.com.es) i a través de Youtube, on les dues estudiants Maria i Marta expliquen les seves vivències a la casa autosuficient. Aquest vídeo és el primer que les habitants de LOW3 han penjat al seu canal de YouTube.



Després dels primers dies a la casa, les dues estudiants, la Marta Peinado i la Maria Beni, han explicat a Cugat.cat la seva experiència.

Marta Peinado / Maria Beni

L'experiència molt positiva. Estem coneixent moltes coses de sostenibilitat i arquitectura ecològica. / Seria portar a la pràctica les coses previstes al disseny.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La LOW3 disposa de plaques fotovoltaiques per proveir d'energia la casa, un hort propi que utilitza les aigües grises per regar a través d'un sistema de degoteig, gallines ponedores i d'un sistema domòtic que controla els llums i les persianes de la casa. Amb aquesta proposta s'arriba a la darrera fase de la iniciativa, després de la qual, es farà un estudi sobre si l'experiència ha canviat els hàbits ecològics de la Marta i la Maria, a més d'avaluar el funcionament de l'habitatge.

Aquest divendres s'ha preparat una jornada de portes obertes per donar a conèixer l'experiència als ciutadans.