El servei DonaInformació ha atès aquest any 27 casos de violència de gènere a la ciutat


  • Comparteix:

Sant Cugat fa aquests dies diverses activitats per commemorar el Dia Mundial contra la Violència de Gènere

Sant Cugat fa aquests dies diverses activitats per commemorar el Dia Mundial contra la Violència de Gènere

Vint-i-set dones santcugatenques s'han dirigit enguany a DonaInformació per demanar ajut per casos de violència de gènere. El servei municipal de suport a la dona fa un balanç positiu de l'assessorament ofert, tot i que l'administració local manté el compromís de lluitar contra els maltractaments.

El 22% de les consultants, és a dir, 6 santcugatenques han rebut assessorament després que el Centre d'Assistència Primària corresponent els aconsellés fer una consulta al servei DonaInformació. En un 7'4% dels casos, l'acompanyant agressor ha sol·licitat tractament per solucionar el problema.

La regidora d'Acció Cívica i Igualtat, Marta Subirà, fa un balanç positiu del Protocol d'Actuació per aturar la violència de gènere que va elaborar la Comissió per a la lluita contra la violència domèstica i els maltractaments.

Marta Subirà

El Protocol és positiu per millorar la lluita contra els maltractaments


Tot i el balanç positiu del servei municipal d'assessorament a la dona, DonaInformació continuarà treballant per millorar l'eficàcia de la lluita contra la violència domèstica. Entre els aspectes que es pretene millorar, destaca la voluntat de promoure acords d'abast comarcal o supramunicipal per crear places d'acollida per a dones en situació de risc. L'alcalde Lluís Recoder remarca la importància que tenen les administracions per eradicar la violència sexista.

Lluís Recoder

Les administracions tenen un paper clau en la lluita contra la violència de gènere


Per la seva banda, l'inspector en cap de la policia estatal, Alfonso Vicente Carballo, ha remarcat l'augment de casos que ha tractat el cos de seguretat respecte de 2002. Concretament, enguany, s'han rebut 36 denúncies, de les quals 25 s'han considerat delicte i 11, falta administrativa, mentre que l'any passat van tractar 28 casos, dels quals 15 van ser delictes i 13 faltes. Carballo dóna la seva explicació sobre l'augment del 28% de denúncies rebudes.

Inspector Carballo

L'augment de casos de violència es deu a la major presència d'immigrants


La presentació d'aquestes dades, recollides en l'informe impacte de la violència de gènere a Sant Cugat del Vallès, ha coincidit amb la commemoració del Dia Mundial contra violència domèstica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.