Mor el catedràtic i advocat santcugatenc Jorge Carreras Llansana


  • Comparteix:

Imatge de Jorge Carreras Llansana / Font: Google

Imatge de Jorge Carreras Llansana / Font: Google

El catedràtic de Dret Processal i doctor honoris causa per la Universitat de Navarra (UN), el santcugatenc Jorge Carreras Llansana, ha mort aquest dijous als 86 anys. El funeral de Carreras Llansana, pare del president del PP local, Jordi Carreras, serà aquest divendres a un quart de cinc de la tarda al Monestir.

Jordi Carreras Llansana, doctor honoris causa per la Universitat de Navarra el 1994, era catedràtic de Dret Processal i va incorporar-se a aquest centre acadèmic el 1961, on va ocupar els càrrecs de vicedegà i degà en la seva facultat de Dret.

Nascut a Barcelona, Jorge Carreras Llansana era doctor en Dret per la Universitat de Madrid i catedràtic de Dret Processal de la Universitat de Granada. Després va entrar a la Universitat de Navarra on va romandre 12 anys. El 1973 va ser nomenat rector de la Universitat de Barcelona (UB), càrrec que va assumir durant un any.

Jorge Carreras és autor de diversos llibres i treballs de investigació científica sobre Dret Processal i Dret Internacional Privat Processal. També ha estat vocal permanent de la Comissió General de Codificació i de la Comissió redactora de l'avantprojecte de Llei Concursal espanyola, entre d'altres.

A banda del doctorat honoris causa per la Universitat de Navarra, Carreras Llansana va rebre la Gran Cruz de la Orden de Alfonso X el Sabio, la Encomienda de Número de la Orden del Mérito Civil i la Cruz de Honor de la Orden de San Raimundo de Peñafort.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.