Aturades i circulació fora d'horari a FGC a causa de les accions dels piquets


Temes relacionats

Els treballadors de FGC convoquen vuit dies de vaga al maig i juny ( 4/mai/12)


  • Comparteix:

Estació de FGC aquest matí

Estació de FGC aquest matí

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) no garanteix que es respectin els serveis mínims fixats per a la convocatòria de vaga d'avui a causa de les accions dels piquets, que no deixen sortir trens de l'estació plaça Catalunya, han interromput la circulació entre les estacions de Sarrià i Sant Cugat, i han cremat pneumàtics entre les Planes i la Floresta. Els serveis mínims són de dos quarts de set a dos quarts de deu del matí i de quatre de la tarda a vuit del vespre. Fora d'aquest horari totes les estacions i serveis de FGC romandran tancats. La convocatòria, que s'allarga fins demà, és una mostra de rebuig davant la nova retallada del 3% del salari de la plantilla, anunciada per la companyia, i l'estancament de la negociació del conveni col·lectiu.

El comitè d'empresa de FGC dóna aquest dijous el tret de sortida a vuit dies de vaga entre maig i juny per denunciar la manca de diàleg de la Generalitat davant la negociació del conveni col·lectiu. Els treballadors de FGC exigeixen la signatura d'un conveni amb una pujada de sous i denuncien que l'aplicació de les retallades afectarà el servei. La vaga també està convocada per als dies 24, 25 i 26 de maig i per al 12, 13 i 14 de juny.

La negativa del departament d'Ocupació a negociar el conveni col·lectiu de l'empresa i l'aplicació de les retallades previstes acordades al Parlament han motivat la decisió dels sindicats de fer vaga en vuit convocatòries. En dóna més detalls el secretari del comitè de vaga de FGC i membre de CCOO, Miguel Ángel Herrero. Són declaracions d'arxiu a Cugat.cat.

Miguel Ángel Herrero

Fa dos anys que no tenim conveni i les retallades del 3 % ens motiven a fer la vaga.


Durant el període de serveis mínims el servei a FGC serà del 50%. Fora d'aquest horari els serveis i estacions de Ferrocarrils estaran tancats. De cara a divendres i un cop finalitzin els serveis mínims a les vuit del vespre, els trens no circularan fins al restabliment del servei el dissabte següent.

Les persones afectades per la vaga poden sol·licitar justificants de retard per a la feina al correu justificant@fgc.cat.

La convocatòria de vaga, que ha començat a les deu de la nit d'aquest dimecres, s'ha desenvolupat sense incidents i amb normalitat en la prestació del servei fins després de mitjanit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.