La Regió Sanitària Centre registra 49 nous casos de SIDA durant l'any passat


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha organitzat un ventall d'activitats per lluitar contra l'estigmatització dels afectats.

L'Ajuntament ha organitzat un ventall d'activitats per lluitar contra l'estigmatització dels afectats.

Durant l'any passat es van detectar un total de 49 nous casos de Sida a la Regió Sanitària Centre, a la qual pertany Sant Cugat. Tot i que aquesta xifra suposa un lleuger descens respecte l'any passat, la taxa d'incidència a la ciutat és superior a la mitjana catalana. Aquestes dades les ha fet públiques l'Ajuntament, que ha organitzat diverses activitats de sensibilitació amb motiu del Dia Mundial Contra la Sida, que es celebra el proper 1 de desembre.

Segons les dades facilitades per la Regió Sanitària Centre, durant el 2002 van registrar-se en aquesta zona un total de 49 nous casos de sida, mentre que la taxa d'incidència de la malatia desde l'any 1981 és de 157 casos.

Aquesta xifra ha estat valorada positivament des de la regidoria de Sanitat, ja que el nombre d'infectats a la nostra regió sanitària continua baixant durant els darrers anys. El mateix passa a la nostra ciutat, que tot i tenir una taxa d'incidència superior a la mitjana, també està registrant un descens progressiu dels casos nous que es registren cada any.

Un dels aspectes més importants per mantenir aquesta tendència decreixent de nombre d'afectats és la informació i la prevenció. Així ho ha assegurat el regidor de Sanitat, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Tot el que fem és adreçat a la informació i la prevenció, ja sigui en sectors de risc o de cara als joves, on es pot fer més prevenció de cara al futur.


Amb aquesta finalitat, des de l'ajuntament es sumen un any més a la celebració del Dia Mundial contra la Sida, el proper 1 de desembre, amb activitats per als joves, una exposició a la biblioteca, taules informatives al CAP i als centres de secundària o una tertúlia a Ràdio Sant Cugat

L'ajuntament penjarà també a la web municipal el manifest d'enguany, amb el lema "Estigma i discriminació", unes paraules que segons Tomàs, fan referència a un dels principals problemes que afronten les persones malaltes de sida.

Enric Tomàs

Moltes vegades el problema dels malalts de sida és el rebuig social a la malaltia, que dificulta que la gent reconegui que està malalt o el suport social.


La lluita contra la sida no depèn però només d'un dia concret. És per això que Tomàs ha recordat que el consistori té en marxa diversos programes anuals com l'intercanvi de xeringues o els programes d'educació als centres d'ensenyament municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.