Sant Cugat reivindica un any més el comerç just i la banca ètica

Cartell de l'activitat / Font: Intermon-Oxfam

Societat

Publicat el 19/mai/12 per Jon Sindreu

La plaça dels Quatre Cantons acull aquest dissabte a les deu del matí la 'Festa del comerç just i la banca ètica', organitzada per la secció local d'Intermon-Oxfam i l'ONG Setem, entre d'altres associacions. Es tracta d'una iniciativa que va començar fa 13 anys a Sant Cugat i que actualment ja se celebra a 35 municipis.

Un any més, l'acte de reivindicació del comerç just s'ha ampliat per incloure el suport a la banca ètica, un tipus d'iniciativa que va en augment en els darrers anys. El coordinador local d'Intermon-Oxfam, Antoni Marimon, ha explicat durant una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5 FM) quins són els objectius d'aquestes entitats ètiques.

Antoni Marimon

A més de guanyar diners, els destina a inversions en les quals els bancs convencionals no aposten.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Marimon ha remarcat que els clients de la banca ètica poden saber quin tipus d'inversions es fan amb els seus diners, i ha fet una crida als ciutadans perquè hi apostin. A partir de les dues del migdia, infants i adults podran participar en diverses activitats per conèixer les virtuts d'aquestes entitats, així com de les iniciatives de comerç just que tenen lloc arreu del món.