L'homenatge a Barnils evidencia que la crisi de les empreses de comunicació exigeix cercar nous models periodístics


Temes relacionats

Sant Cugat recorda avui Ramon Barnils i analitza el futur del periodisme en un acte al Terra Dolça (14/mai/12)


  • Comparteix:

'Les empreses de comunicació estan en crisi però el periodisme és més important que mai. Per aquest motiu cal saber crear noves estructures de comunicació per seguir fent periodisme'. Aquesta és una de les idees que s'ha destacat en l'acte d'homenatge al periodista Ramon Barnils que ha aplegat aquest dilluns a l'espai Terra Dolça una setantena de persones. L'exconseller de Cultura Joan Manuel Tresserras, el membre del grup Ramon Barnils Joan Vila, el director de NacioDigital.cat, Salvador Cot, i la cap digital del diari 'Ara', Sílvia Barroso, han estat alguns dels participants. 11 anys després de la seva mort Sant Cugat ha recordat la vessant personal i professional del periodista santcugatenc.

Sota el títol 'Barnils, nació, comunicació i gintònics' l'espai Terra Dolça ha acollit aquest dilluns un homenatge al periodista Ramon Barnils. L'acte ha servit per destacar moments personals i professionals del periodista santcugatenc i per analitzar el moment actual que viu el periodisme en un context de crisi. En aquest sentit l'exconseller de cultura Joan Manuel Tresserras ha destacat que avui en dia cal lluitar contra la informació gratuïta que només amaga interessos, defensar els mitjans de comunicació públics i lluitar contra el paradigma dominant dins de la informació, que són la publicitat i el rumor en detriment de la informació. Atès la debilitat dels models empresarials periodístics tradicionals, Tresserras ha afegit que el futur dels professionals passa per cercar nous models periodístics que permetin fer informació de qualitat.

Joan Manuel Tresserras

El model de negoci ha canviat. Ara cal pensar noves estructures per fer informació de qualitat que siguin prou valuoses perquè la gent pagui.




Precisament l'expresident del Grup Ramon Barnils i membre de la junta, Joan Vila, ha avançat durant la trobada que el grup prepara un llibre divulgatiu i un DVD que recolliran testimonis de persones que van ser importants en la vida de Ramon Barnils. Un projecte que buscarà finançament a través del micromecenatge.

Joan Vila

Volem fer un llibre amb persones que van conéixer el Ramon a nivell personal i professional. A més el volem acompanyar d'un documental.




L'acte ha comptat amb la presència d'amics i altres companys de professió de Barnils, i representants de CiU, el PP, ICV-EUiA, la CUP i ERC. L'homenatge ha estat impulsat per la comissió ciutadana Ramon Barnils amb la col·laboració de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.