S'engega una campanya per donar a conèixer les obligacions que comporta la tinença responsable d'un animal

Eduard Pomar. Tinent d'alcalde de Medi Ambient.

Societat

Publicat el 27/nov/03 per Silvia Gonzalez

L'ajuntament engega una campanya per conscienciar els propietaris de gats i gossos de les responsabilitats i deures que comporta la tinença d'un animal. A partir de dilluns i durant 15 dies, diverses activitats com ara exposicions xerrades i un estand amb animals domèstics, intentaran sensibilitzar, sobretot, els més petits en el respecte als animals i alhora lluitar contra els abandonaments.

La "Quinzena de la Tinença responsable d'Animals" s'organitza també amb motiu de la nova llei de protecció dels animals que prohibeix el sacrifici de gossos i gats que hagin estat abandonats.
Per potenciar l'adopció i sensibilitzar els propietaris d'animals sobre els drets i obligacions que comporta la tinença d'un animal, l'ajuntament celebrarà des de l'1 de desembre fins el 15 un seguit d'activitats. Escoltem el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

La idea és, amb aquestes activitats, fomentar l'adopció i la tinença responsable d'animals a banda, de construir el centre d'acolliment.


Una exposició a la Casa de Cultura, intentarà divulgar els drets que comporta tenir un animal a casa. Una altra de les activitats seran dues xerrades que serviran per donar a conèixer la nova llei de Protecció dels Animals i per explicar els mètodes d'educació i ensinistrament de gossos.

Per potenciar l'adopció dels animals abandonats i oferir informació sobre aquest tema als ciutadans, es muntarà un estand a la plaça Octavià amb gossos i gats.

Totes les activitats van dirigides a tot es ciutadans, però, en concret, als més petits. En aquest sentit, l'ajuntament proposa a les escoles que realitzin activitats complementàries per divulgar els respecte als animals. Ens ho explica el cap de l'àrea de Medi Ambient, Sebastià Cros.

Sebastià Cros

Convido a les escoles que en el seu àmbit educatiu potenciïn activitats encaminades a la tinença responsable d'animals.


Entre les activitats previstes, l'Ajuntament proposa a les escoles la visita d'un Centre d'Acolliment d'Animals Abandonats.