Victòria Camps: 'L'ètica o és global o no és ètica'


Temes relacionats

Camps: 'Els canvis que el PP vol fer a la llei de l'avortament suposaran un retrocés' ( 9/abr/12)

Victòria Camps creu que les dones han guanyat els drets que tenen gràcies a la generació de joves ( 9/mar/12)

Nou llibre de Victòria Camps sobre emocions i racionalitat ( 3/jun/11)


  • Comparteix:

La filòsofa i presidenta del Comitè de Bioètica d'Espanya, Victòria Camps, ha defensat que l'ètica, si no és universal, no pot ser ètica durant la tertúlia que els Amics de Pedra i Sang han organitzat aquest dimarts al restaurant El Mesón. Davant de més de 70 persones, Camps ha explicat que la Declaració dels Drets Humans resumeix molt bé els grans valors ètics que haurien de regir el comportament de les persones i les societats. Per lluitar contra aquells que vulneren aquests drets fonamentals, l'última Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat creu que cal més queixa i indignació enfront els comportaments que s'allunyen d'aquests principis.

Victòria Camps ha reconegut que la societat actual no es guia pels valors ètics sinó per altres valors que són més atractius. Un fet que representa 'una tragèdia per a l'ètica'. La filòsofa ha descrit què cal fer quan els valors fonamentals no es compleixen.

Victòria Camps

Cal indignar-se més i protestar més. Sobretot quan els personatges que tenen responsabilitats públiques són corruptes i no s'adeqüen als valors fonamentals.




Segons l'exsenadora pel PSC, a més, cal crear un ambient ciutadà que faci que les persones que actuen correctament siguin reconegudes per la societat i no al contrari, com passa actualment. L'alcaldessa Mercè Conesa, que ha assistit a la tertúlia, ha agraït totes les reflexions de Victòria Camps, perquè enforteixen la societat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.