La manera més tradicional de fer el vi s'explica a l'Ateneu


Temes relacionats

L'Ateneu oferirà cates de vins amb experts catalans i espanyols (11/abr/12)


  • Comparteix:

Oleguer Martín i Josep Torres, al cicle de conferències 'Xerrades-tast'

Oleguer Martín i Josep Torres, al cicle de conferències 'Xerrades-tast'

La bodega Baigorri ha estat la protagonista de la segona jornada del cicle de conferències i tast de vi 'Xerrades-tast', organitzat per Vins Noé i l'Ateneu Santcugatenc aquest dimarts. La bodega, situada a Àlava, proposa un retorn a la manera tradicional de fer el vi. La vintena de santcugatencs que s'han acostat a l'Ateneu han tastat el vi de Baigorri i conegut els detalls de la seva elaboració.

La Rioja alavesa, a la província d'Àlava, és una de les zones que reuneix característiques d'humitat, temperatura i altitud més apropiades per la conservació de les vinyes. La bodega Baigorri ha apostat per substituir processos que la resta de bodegues fan de forma mecanitzada per un sistema tradicional en algunes parts del procés aprofitant la pendent de la seva ubicació.

El responsable de bodegas Baigorri, Josep Torres, ha explicat les diferències en el procés d'elaboració respecte altres cellers.

Josep Torres

Aprofitem el desnivell del terreny per evitar l'ús de la mecanització



La bodega Baigorri, amb 10 anys d'història, s'està obrint pas en el món de la viticultura tornant a tècniques tradicionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.