La renda familiar i el nivell socioeconòmic del municipi determinaran les quotes a les bressols


Temes relacionats

Comença el període de preinscripció a les escoles bressol municipals ( 7/mai/12)

Els preus públics de les escoles bressol pugen un 3'8% el proper curs (19/abr/12)


  • Comparteix:

La consellera ha informat dels canvis en comissió al Parlament / Font: ACN

La consellera ha informat dels canvis en comissió al Parlament / Font: ACN

La quota que paguen les famílies a les escoles bressol variarà de cara el curs vinent segons la renda que tinguin. A més, l'aportació de la Generalitat a les llars d'infants tindrà en compte la dimensió i la realitat socioeconòmica de cada municipi. Ho ha anunciat aquest dijous la consellera d'Ensenyament Irene Rigau en comissió al Parlament. Rigau ha detallat aquests canvis juntament amb la reducció de la subvenció de la Generalitat per aquest curs. Es retallen 300 euros i en total es destinaran 1.300 euros per alumne a causa de la reducció de 17 milions en la transferència econòmica que farà Madrid. L'alcaldessa ha expressat la seva sorpresa per l'anunci de la conselleria i remarca que no sabia que es volia implantar aquesta mesura.

Les escoles bressol ja coneixen la reducció de l'aportació de la Generalitat per al curs 2011-2012. Si el curs passat la quantitat era de 1.600 euros per plaça, ara es redueix fins als 1.300 euros. La consellera d'Ensenyament ha avançat que de cara al curs que ve la subvenció quedarà per sota la xifra dels 1.300 euros. Irene Rigau ha detallat que la Generalitat tindrà en compte la renda de les famílies i la realitat socioeconòmica de cada municipi per determinar l'aportació que faran els pares a les escoles bressol i l'aportació que farà la Generalitat. D'aquesta manera s'abandona l'actual model d'aportacions fixes i iguals per a totes les famílies i els municipis. Rigau ha posat com a exemple el cas de Sant Cugat.

Irene Rigau

Es tindrà en compte la realitat socioeconòmica de cada municipi. No és el mateix donar 1.800 euros a Sant Cugat que a Badia del Vallès.






La consellera ha defensat que aquesta és l'única manera per garantir la sostenibilitat del sistema de guarderies públiques.

L'anunci de Rigau arriba després que ja s'hagués determinat l'increment de les quotes de les escoles bressol, amb un 3'8%, de cara l'any vinent i la corresponent obertura de preinscripcions per a les famílies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.