La campanya #novullpagar torna al peatge de les Fonts


Temes relacionats

El #novullpagar massiu es deixa sentir al peatge de les Fonts ( 1/mai/12)

La campanya #novullpagar arriba a Sant Cugat (25/abr/12)


  • Comparteix:

Moment de la protesta al peatge de les Fonts

Moment de la protesta al peatge de les Fonts

El peatge de les Fonts ha tancat aquest diumenge els punts de pagament automàtics coincidint amb la campanya #novullpagar convocada per Prou Peatges. La barrera, una de les més properes a Sant Cugat, no ha registrat incidències destacables, tot i que els conductors que han decidit sumar-se a la campanya han evidenciat el seu rebuig fent sonar els clàxons. El preu del peatge és de 2'39 euros els caps de setmana i d'1'31 per a dies laborables.

La protesta s'ha registrat en els dos sentits de la via. A més del peatge de les Fonts, la barrera dels Túnels de Vallvidrera també ha estat un dels peatges triats per la plataforma Prou Peatges per efectuar aquest rebuig. Segons ha informat a Cugat.cat l'empresa responsable Tabasa, els Túnels de Vallvidrera no han registrat incidències importants al llarg de diumenge, tot i que alguns usuaris han optat per la insubmissió i no pagar.

Entre els insubmissos, hi ha diversos santcugatencs, entre ells l'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, que aquest diumenge no ha pagat el peatge de Martorell.

Els manifestats protesten pel greuge comparatiu entre el número de peatges de Catalunya i la resta de punts de l'Estat espanyol, entre d'altres coses. Segons la plataforma, el 67% de les autopistes catalanes són de pagament mentre que a la resta de l'Estat espanyol només el 20% tenen peatges. També afegeix que Catalunya conté gairebé el 50% dels peatges de tot el territori però, per contra, només té el 10% de les vies ràpides de l'Estat espanyol. La iniciativa també vol deixar constància que amb la recaptació dels peatges ja s'ha amortitzat el cost de les autopistes desenes de vegades.

Els peatges de Girona, Mollet i Martorell han registrat incidències viàries amb motiu de la protesta d'aquest diumenge, que també s'ha s'estés a altres barreres del país com Vilassar de Mar i Alella.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.