La comunitat educativa, convocada a una nova jornada de vaga contra les retallades


  • Comparteix:

L'ensenyament públic va a la vaga

L'ensenyament públic va a la vaga

Docents, personal administratiu i alumnes d'ensenyament públic de tot l'Estat espanyol, des de les escoles bressol a la universitat, estan cridats aquest dimarts a una jornada de vaga en protesta per les noves retallades al sector anunciades per l'executiu espanyol i la Generalitat. Els sindicats han organitzat aquesta protesta davant d'unes mesures que consideren que acaben amb la igualtat d'oportunitats que el model actual d'educació públic garanteix.

L'augment de la ràtio d'alumnes per aula, la no-substitució de professors que agafen la baixa o l'increment de matrícules són algunes de les mesures que rebutgen els sindicats convocants de la vaga. Els representants del professorat consideren que aquestes mesures només serviran per reduir la qualitat de l'ensenyament i acabar amb la igualtat d'oportunitats que suposa el model actual.

Segons els serveis mínims per la vaga d'Ensenyament d'aquest dimarts, les escoles hauran de garantir que hi haurà un docent per a cada quatre classes d'infantil i primària, dels tres als 12 anys, i un terç de la plantilla a les llars d'infants.

La portaveu del sindicat majoritari a l'ensenyament català, USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha explicat a Cugat.cat que el malestar està creixent entre totes les parts implicades en l'ensenyament.

Rosa Cañadell

El professorat està molt enfadat. Les famílies cada vegada són més conscients que la continuïtat de l'ensenyament públic està en joc.


Cañadell ha assenyalat que confien que aquesta mobilització, convocada a tot l'Estat espanyol, doni peu a obrir un diàleg amb les administracions que permetin suavitzar l'efecte de les mesures amb la vista posada en garantir la qualitat del model actual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.