L'equip de govern defensa que garanteix des de les seves competències l'educació pública


Temes relacionats

Sant Cugat fa pinya amb les entitats municipalistes per reclamar al govern unes llars d'infants sostenibles (18/mai/12)

La renda familiar i el nivell socioeconòmic del municipi determinaran les quotes a les bressols (18/mai/12)

Les taxes de l'Escola Oficial d'Idiomes augmentaran amb el nou curs (15/mai/12)

Els preus públics de les escoles bressol pugen un 3'8% el proper curs (19/abr/12)

L'equip de govern alerta de la necessitat d'un cinquè institut (21/mar/12)

Sant Cugat tindrà més places d'ensenyament a secundària i passa de set a dues zones d'inscripció (20/mar/12)


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa

Moment de la roda de premsa

L'equip de govern ha defensat aquest dilluns que dedica 10 milions d'euros del pressupost a garantir la qualitat de l'educació pública. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que l'Ajuntament no ha retallat cap partida en matèria d'educació bàsica per a la qualitat del model públic que sigui competència municipal i que s'ha prioritzat la resposta a les necessitats sorgides de la crisi econòmica. És per això, ha dit Conesa, que el consistori garanteix l'ensenyament públic, però des de la seva sostenibilitat.

Exemple d'això, ha dit Conesa, són els 2'7 milions d'euros destinats a manteniment dels centres, els 6'3 del patronat d'Educació, els 10.000 euros a beques de transport, els 372.400 a beques de menjador i els 150.000 a beques de transport i menjador per a escoles bressol. Conesa ha assegurat que cap d'aquestes partides no s'ha reduït i que, fins i tot, s'han creat dues borses de 9.000 euros per a ajuts al transport de les escoles i per a material.

Per l'alcaldessa, Mercè Conesa, l'Ajuntament 'està fent els deures' amb esforç.

Mercè Conesa

L'Ajuntament respecta la reivindicació davant les retallades. El consistori no ha deixat de dotar les partides d'educació


En aquest sentit, Conesa ha explicat que tot i eliminar el 2008 la psicomotricitat i el transport per a l'activitat de piscina el 2009 -dotats amb 3.000 euros- l'Ajuntament ha creat dos programes de Plans de Transició al Treball (PTT) amb 100.000 euros i ha ampliat el Pla de dinamització educativa. L'equip de govern ha recordat que l'única aportació que desapareix aquest any és el Pla d'Obres a les escoles, que és competència de la Generalitat.

Per això, Conesa ha defensat que és el moment de prioritzar els recursos en competències municipals i garantir el model des de la sostenibilitat. És el cas de les escoles bressol, que de cara al proper curs incrementaran la ràtio per aula i es reorganitzaran internament. Mesures que, segons Conesa, no perjudiquen la qualitat.

Mercè Conesa

L'increment de ràtio no està per sobre la llei i donem l'oportunitat a 42 famílies de tenir plaça



L'alcaldessa també ha reiterat que l'Ajuntament assumeix el 60% del cost de cada plaça d'escola bressol. És per això que Conesa ha assegurat respectar la preocupació de docents i famílies i, fins i tot, compartir algunes de les seves reivindicacions, però no aquelles que fan referència al consistori.

La roda de premsa on s'han explicat aquestes dades ha tingut lloc abans de la sessió plenària d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.