Seguiment desigual de la vaga als centres educatius de la ciutat


Temes relacionats

La comunitat educativa, convocada a una nova jornada de vaga contra les retallades (22/mai/12)


  • Comparteix:

Professors protesten a l'institut Angeleta Ferrer

Professors protesten a l'institut Angeleta Ferrer

La vaga d'ensenyament públic ha estat seguida de manera desigual aquest dimarts als diferents centres de la ciutat. Les xifres més importants s'han registrat a les escoles bressol, que pràcticament només han comptat amb serveis mínims, així com a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), on el seguiment ha estat gairebé total. A nivell de primària i secundària, prop del 30% del professorat i el 70% de l'alumnat ha fet vaga.

Les escoles bressol han estat l'epicentre d'aquesta jornada de vaga, després de l'anunci de l'augment de les matrícules de cara al curs vinent a causa de la reducció de l'aportació de la Generalitat. Els serveis mínims han estat la tònica habitual a gairebé totes les llars d'infants, a les quals només han acudit una tercera part dels nens i nenes.

A primària, la vaga s'ha seguit amb una intensitat molt variable als centres educatius de la ciutat. Al Pins del Vallès, només dos professors han secundat la protesta, una xifra molt diferent a la de centres com el Pi d'en Xandri o el Joan Maragall, on entre el 60 i el 70% dels docents han fet vaga o fins i tot a la del Turó de Can Mates on només dos mestres han anat a treballar. Als instituts hi ha hagut un seguiment més regular, proper al 30% de mitjana. Pel que fa als alumnes, la majoria ha optat per no anar a classe. Ho ha assegurat a Cugat.cat el director de l'institut Angeleta Ferrer, Joan Artigas.

Joan Artigas

L'alumnat pràcticament no ha assistit a classe.



De la seva banda, el professor del centre, Josep Maria Ferrer, ha explicat què han fet els docents per protestar.

Josep Maria Ferrer

Hem organitzat activitats i després anirem a la manifestació de Barcelona.



A nivell universitari, les dades de l'Escola Universitària Gimbernat, que ha registrat un dia d'activitat normal, contrasten amb les de l'ETSAV, on el seguiment ha estat gairebé total tant per part de professors com d'alumnes. L'estudiant d'arquitectura Gerard Xaló ha remarcat a més que alguns dels alumnes que hi han anat ho fan fet per estudiar i no per fer classe.

Gerard Xaló

Estem fent vaga però aprofitem les instal·lacions per fer feina.


L'augment de la ràtio d'alumnes per aula, la no-substitució de professors que agafen la baixa o l'increment de matrícules són algunes de les mesures que rebutgen els sindicats convocants d'aquesta vaga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.