Pensionistes en acció denuncien discriminació en les tarifes de FGC


  • Comparteix:

Entrada de l'estació de FGC a Sant Cugat

Entrada de l'estació de FGC a Sant Cugat

L'associació Pensionistes en Acció reclama que els bitllets de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per aquest col·lectiu siguin integrats - és a dir, que permeti enllaçar amb altres mitjans de transport- com, per exemple, la T-10. L'entitat assegura que hi ha una diferència important pel que fa als preus d'aquests títols, i denuncia que un bitllet senzill de la línia Barcelona-Vallès no té l'equivalència per acabar el recorregut amb transport metropolità dins de Barcelona.

L'associació Pensionistes en Acció considera que el preu dels títols de viatge de FGC suposa una discriminació. El greuge comparatiu és que el bitllet senzill de la línia Barcelona-Vallès de FGC comprat amb el títol de pensionista no serveix per enllaçar amb els transports metropolitans, havent de pagar fins a dos euros més. En canvi, amb la compra d'una targeta T-10 de dues zones, l'ampliació sí que és possible.

El president de l'entitat, el santcugatenc Agustí Soberano, ha explicat el problema a Cugat.cat

Agustí Soberano

No hi ha cap tipus d'avantatge per al nostre col·lectiu davant la crisi.


Un pensionista que agafa el tren des de Sant Cugat a Barcelona paga una mitjana d'1'35 euros amb FGC, i ha de pagar un suplement d'un euro de mitjana per enllaçar amb el metro o l'autobús, sumant un preu total de gairebé dos euros i mig. En canvi, amb la T-10 es paga una mitjana d'1'84 euros per viatge, enllaçant amb els Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i sense cap cost afegit més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.