Cinc col·lectius d'esquerra abanderen la lluita contra l'ús de les bales de goma per part dels Mossos


Temes relacionats

El ple rebutja censurar l'ús policial de les pilotes de goma en els disturbis (22/mai/12)

Els partits reclamen al ple un sistema sostenible d'escoles bressol i els jutjats propis (21/mai/12)


  • Comparteix:

Les entitats han mostrat diverses fotografies de víctimes de les bales de goma

Les entitats han mostrat diverses fotografies de víctimes de les bales de goma

La CUP, el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC), el Casal Popular La Guitza i Endavant Sant Cugat (OSAN) uneixen forces per l'abolició de l'ús de pilotes de goma per part dels Mossos d'Esquadra i fan una crida als santcugatencs per unir-se a la campanya Stopbalesdegoma.org. Els col·lectius d'esquerra de la ciutat han mostrat la seva preocupació davant el rebuig que va rebre la moció presentada per la CUP en aquest sentit en el darrer ple i busquen conscienciar la ciutadania sobre aquesta problemàtica.

Les bales de goma utilitzades en les accions policials són projectils que tenen una velocitat de sortida de 720 km/h. Els col·lectius d'esquerra de la ciutat han unit forces per manifestar el seu rebuig d'aquesta pràctica i motivar els santcugatencs a unir-se a la campanya Stopbalesdegoma.org.

Les dades de Stop Bales de Goma (SBG) indiquen que la utilització d'aquest projectils han provocat la pèrdua d'un ull de 23 persones durant els últims 20 anys i la mort d'un seguidor de l'Athletic de Bilbao, el mes passat, en rebre un impacte al crani. Aquestes són les dades que han posat de manifest aquest dilluns la CUP, el CASC, l'ASJC, La Guitza i Endavant en roda de premsa.

Aquestes entitats han mostrat també el seu malestar pel rebuig de la moció contra les bales de goma que la CUP va presentar al ple del mes passat i considera que aquesta postura només fa que agreujar el problema. Així ho explica el regidor de la CUP Ignasi Bea.

Ignasi Bea

Amb el clima creixent de tensió social si no hi ha alternatives a les pilotes de goma, encara hi haurà més damnificats.


El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC), el Casal Popular la Guitza, Endavant Sant Cugat (OSAN) i la CUP desitgen que Sant Cugat s'uneixi als 10 municipis catalans que ja han aprovat l'abolició de les bales de goma, tot i que han assegurat que no tornaran a portar el tema al ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.