El taller Jeroni de Moragas patirà una retallada del 25% en les subvencions


Temes relacionats

ASDI i el Taller Jeroni de Moragas agraeixen els pagaments de la Generalitat, tot i el retard ( 7/oct/11)


  • Comparteix:

Imatge del taller Jeroni de Moragas / Font: Jmoragas.santcugatentitats.net

Imatge del taller Jeroni de Moragas / Font: Jmoragas.santcugatentitats.net

El president del taller Jeroni de Moragas, Lluís Vallès, lamenta la retallada d'un 25% en les subvencions per part del govern espanyol. L'entitat santcugatenca forma part dels Centres Especials de Treball (CET), que fomenten la inserció en el món laboral de persones amb discapacitat.

Fins ara, el govern espanyol subvencionava el 75% dels salaris de les persones amb discapacitat que formaven part del CET. Ara, el percentatge baixa fins el 50%. Ho explica el president del taller Jeroni de Moragas, Lluís Vallès, al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5 FM).

Lluís Vallès

És un cop molt fort. En les últimes reunions de la Conferència Sectorial de l'Ocupació es parla que no s'arribarà ni a cobrir 50% dels salaris.





Vallès denuncia que Catalunya està rebent 'un tracte discriminatori respecte altres comunitats'. Segons l'entitat Discapacitat Intel·lectual de Catalunya (DINCAT), el país rebrà 2.797 euros per cada persona discapacitada inserida laboralment, mentre que Galícia rebrà, per exemple, 10.637 euros per persona.

El taller Jeroni de Moragas, amb 30 treballadors, té tres línies d'ocupació: manipulació, on fan controls de qualitat i treballs d'emmagatzematge; brigades externes dedicades a la jardineria i la neteja de carrers; i una altra de bugaderia industrial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.