Rodalies dedica 1'9 milions d'euros a augmentar la seguretat


  • Comparteix:

La línia R8 de Rodalies passa per Sant Cugat

La línia R8 de Rodalies passa per Sant Cugat

Rodalies de Catalunya, amb parada a Sant Cugat, posarà en marxa a partir de setembre un pla de xoc per frenar els actes vandàlics als trens i a les estacions. Amb una inversió d'1'9 milions d'euros, l'actuació se centrarà en augmentar el personal de seguretat que circula dins els combois. Durant els caps de setmana, l'horari que registra major nombre d'incidències, entre el 67 i el 100% dels trens estaran vigilats.

Segons la companyia ferroviària, un de cada cinc casos de retard es deu a les accions vandàliques, generant un cost econòmic que xifra en fins a tres milions d'euros. D'aquesta manera justifica una inversió que vol acabar amb l'incivisme i millorar la qualitat del servei, assegurant que més de la meitat dels trens comptin en tot moment amb personal de seguretat. En les hores més conflictives, concentrades en el cap de setmana, la vigilància podrà arribar al 100%.

En paral·lel, Rodalies ha manifestat la seva voluntat de col·laborar més estretament amb els Mossos d'Esquadra, que han impartit un curs de formació als seus empleats per ensenyar-los a gestionar situacions de conflicte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.