El referèndum dels estudiants de l'ETSAV, a favor de no tancar les actes del curs


Temes relacionats

L'ETSAV, ocupada pels estudiants de manera indefinida (29/mai/12)


  • Comparteix:

El 84'3% dels votants del referèndum convocat per l'Assemblea d'estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) s'han pronunciat a favor de no tancar les actes del curs. La consulta, que ha tingut una participació del 49%, forma part de l'acampada indefinida que protagonitza l'assemblea estudiantil com a mostra de rebuig contra les retallades del govern d'augmentar les taxes universitàries un 60%.

Coincidint amb el setè dia d'ocupació, l'Assemblea d'estudiants de l'ETSAV ha convocat un referèndum per estimar la possibilitat de no tancar les actes del curs per impedir que el quadrimestres acabi i així no pagar la matrícula de l'any vinent. Un 84'3% dels votants s'han mostrat a favor d'aquesta opció en una consulta que ha comptat amb la participació del 49% dels estudiants, personal docent i investigador (PDI), i personal administratiu i de serveis (PAS). El referèndum ha tingut un 13'3% de vots en contra i un 2'3% de vots en blanc.

L'acció de no tancar les actes requereix l'ajut del professorat i el compromís de continuar les classes amb normalitat, tot i no enviar les actes dels exàmens a l'administració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El membre de la comunitat de l'ETSAV, Martí Obiols, ha destacat la participació de 602 persones sobre un cens de més de 1.200 votants.

Martí Obiols

Realment la participació ha estat molt elevada respecte altres votacions que es fan a la universitat


Amb els resultats favorables del referèndum a la mà, el següent pas de l'assemblea estudiantil serà portar aquest dilluns la proposta a la junta de la facultat per a la seva aprovació. Una postura favorable de la junta de l'escola, però, no significarà que es posi punt final a l'ocupació de la facultat. Ho explica Martí Obiols.

Martí Obiols

Si la junta diu que sí, serà una victòria més. La lluita continua pendents del que diuen la resta de centres.




Des de dijous passat, quan va començar l'ocupació de la facultat de forma indefinida, les classes i exàmens s'estan duent a terme amb normalitat. L'acampada ha reunit més d'una vuitantena d'estudiants al llarg de la primera setmana d'ocupació. En les diferents assemblees la participació ha arribat fins els 350 participants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.