Els instituts de la ciutat demanen treballar amb jornada intensiva


  • Comparteix:

L'institut Joaquima Pla i Farreras

L'institut Joaquima Pla i Farreras

Els quatre instituts públics de la ciutat han demanat al departament d'Ensenyament poder fer jornada intensiva de cara al curs que ve. D'aquesta manera s'uneixen a la cinquantena de centres catalans que ja han tramitat aquesta petició de canvi d'horari, argumentant que millora el rendiment acadèmic dels alumnes i estalvia costos en mantenir obert el centre menys temps.

Els instituts Angeleta Ferrer, Joaquima Pla i Farreras, Arnau Cadell i Leonardo Da Vinci s'han afegit a la proposta de concentrar l'horari acadèmic perquè les classes acabin a les dues de la tarda. El director de l'Angeleta Ferrer, Joan Artigas, ha explicat que el canvi d'horari beneficiaria el rendiment dels alumnes. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Artigas

Les classes a les tardes s'aprofiten molt menys.


Artigas també ha remarcat que si la jornada intensiva no donés els resultats esperats no hi hauria cap inconvenient a tirar-la enrere i tornar als horaris anteriors. De moment, però, es tracta d'una proposta que compta amb el suport tant de professors com de pares i alumnes, per l'estalvi econòmic i de temps que suposaria. Ho ha explicat a Cugat.cat el director de l'institut Arnau Cadell, Òscar Costa.

Òscar Costa

Permet estalviar costos i alliberar la tarda per a les extraescolars.



Actualment, sis instituts de tot Catalunya ja apliquen aquesta jornada intensiva i el departament d'Ensenyament no descarta que s'hi puguin unir uns quants més, tot i que no ha donat data oficial per a la resposta. A més, encara no es planteja establir un canvi generalitzat dels horaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.