L'Ajuntament es compromet a treballar per eliminar les barreres arquitectòniques que encara hi ha a la ciutat


  • Comparteix:

S'han fet jornades esportives, titelles i teatre.

S'han fet jornades esportives, titelles i teatre.

Les jornades 'Viure amb discapacitat, una realitat', celebrades aquest cap de setmana, han servit per reflexionar sobre les problemàtiques amb què s'enfronten les persones discapacitades en la seva vida quotidiana. Durant la taula rodona que ha obert les jornades s'ha demanat a les administracions més sensibilitat vers el món dels discapacitats. L'Ajuntament, per la seva banda, s'ha compromès a treballar per suprimir les barreres arquitectòniques que encara queden a la ciutat.

Les jornades han servit perquè persones discapacitades, pares, mares, treballadors socials i organitzadors, poguessin expressar obertament les seves reivindicacions i la seva pròpia experiència. És el cas de l'actriu santcugatenca Glòria Rognoni, que ha aprofitat l'ocasió per demanar a l'adminsitració més sensibilitat en les construccions per les persones que, per exemple, van en cadira de rodes.

Glòria Rognoni

Està molt bé que l'Ajuntament vulgui conscienciar la ciutadania, però són ells els primers que s'han de sensibilitzar, perquè no fan les coses bé.


Per la seva banda, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, s'ha compromès a destinar tots els recursos per superar els dèficits que té la ciutat pel que fa les barreres arquitectòniques. Tomàs ha valorat positivament l'experiència i ha dit que és amb actes així com es va fent camí cap a la integració de les discapacitats.

Enric Tomás

Encara que acostumem a ser sempre els mateixos, aquest cop he vist cares noves en les jornades i això és molt bo. És un pas endavant.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha reconegut que encara queda molt per fer, però ha mostrat la seva volunat de superar els dèficits actuals

Lluís Recoder

Les places, els aparcaments i els carrers els fan els arquitectes municipals i no els alcaldes. Tenen la responsabilitat de fer les coses bé.


Des de l'organització, Salvador Strino, director del taller ocupacional Jeroni de Moragas, ha dit que aquestes jornades han servit per unir els diferents agents socials i que el que cal és treballar perquè la gent perdi la por a les persones amb discapacitat.

Salvador Strino

A partir d'ara organitzarem activitats que puguin interessar al gran públic perquè la gent es familiaritizi amb les persones discapacitades




Organitzadors i participants s'han mostrat satisfets per la celebració de les jornades, però tots han coincidit a dir que cal continuar treballant per convertir Sant Cugat en un referent pel respecte a les persones discapacitades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.