Mossos i Policia Local unifiquen les xarxes de comunicacions

La xarxa millorarà la comunicació entre els dos cossos policials

Societat

Publicat el 4/jun/12 per Marina Romero

Les Policies Locals de la Regió Metropolitana Nord, entre elles la de Sant Cugat, podran compartir informació en temps real amb els Mossos d'Esquadra a través de la xarxa RESCAT a partir del dilluns de la setmana que ve. Això suposarà una major coordinació operativa en aquelles actuacions que impliquin la participació conjunta i una resposta més eficient als ciutadans.

La xarxa RESCAT és un sistema de comunicació pensat per a l'activació i la interacció dels cossos de seguretat en situacions d'emergència al nostre país. Es tracta d'una eina estable i permanent que s'activa en cas d'emergència, garantint una comunicació sense talls i fent que tots els cossos de seguretat estiguin coordinats.

Mossos i Policies Locals compartiran, a través de la xarxa, dos canals de comunicació. Un per comunicar i alertar dels fets greus que es puguin donar a la regió policial, i un segon canal obert a aquelles policies locals que no disposen de sala de comandament. Aquests cossos municipals podran comunicar-se directament amb la Sala Regional de Comandament del cos de Mossos d'Esquadra per demanar informació sobre persones i vehicles o per sol·licitar un suport urgent en situacions de perill.