Leopoldo González-Echenique presidirà RTVE


  • Comparteix:

Les instal·lacions de RTVE a Sant Cugat

Les instal·lacions de RTVE a Sant Cugat

L'advocat de l'estat Leopoldo González-Echenique serà el nou president del consell de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), amb delegació a Sant Cugat, a proposta del PP. La votació oficial tindrà lloc al Congrés dels Diputats d'aquí dues setmanes, però el reial decret que els populars van aprovar a l'abril els permet fer valdre la seva majoria absoluta per escollir el seu candidat.

En total, es renoven cinc dels nou consellers de l'ens, però amb la modificació de la Llei de RTVE, el nou president ja no ha de ser escollit per una majoria de dos terços com passava fins ara. Això evitarà al PP haver de buscar el consens en la seva designació, fet que ha disparat les crítiques del PSOE. Com a mesura de protesta, els socialistes s'han negat a proposar cap conseller.

González-Echenique té una trajectòria pública vinculada al PP i va ocupar càrrecs com a advocat de l'estat als ministeris d'Interior i d'Economia, així com a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). A més, va ser assessor de Rodrigo Rato a la vicepresidència econòmica, ha treballat en el sector de la informació i actualment és secretari general d'NH Hoteles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.