El CAR participa en la creació d'un 'coixí intel·ligent' per a usuaris de cadires de rodes


  • Comparteix:

Imatge del coixí intel·ligent / Font: ACN

Imatge del coixí intel·ligent / Font: ACN

El Centre d'Alt Rendiment (CAR) ha participat en la creació d'un 'coixí intel·ligent' que evita la formació d'úlceres en l'ús de cadires de rodes a les persones discapacitades. L'aparell permet allargar fins a 16 hores l'estona que una persona pot restar asseguda i ha estat impulsat per la Fundació Isidre Esteve en col·laboració amb un grup de treball integrat pel CAR i altres empreses.

Restar assegut durant llargs períodes de temps provoca la formació d'úlceres a les zones on es carrega el pes. Les persones discapacitades usuàries de cadires de rodes són qui més pateixen aquesta situació per les llargues estones que han de restar asseguts. Actualment se situa en vuit hores el màxim de temps que es pot estar en aquesta posició sense patir conseqüències físiques. Amb aquest coixí intel·ligent el límit s'allarga fins a les 16 hores.

La Fundació Isidre Esteve ha estat l'impulsor dels estudis que han fet possible aquest coixí que, gràcies a un sistema d'autoinflat, permet distribuir la pressió del cos i evitar carregar en accés una sola zona. El pilot i president d'aquesta fundació, Isidre Esteve, confia que el producte no tindrà un preu prohibitiu. Són declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies (ACN) durant la presentació que ha tingut lloc aquest dimarts.

Isidre Esteve

Volem que estigui al mercat aviat. Tindrà un preu ajustat perquè sigui accessible per a tothom.


El CAR ha estat una de les entitats que han participat en l'equip d'investigació que ha desenvolupat el producte, format per la mateixa fundació, l'Hospital Vall d'Hebron i les empreses KH7 Lloreda, DOGA i IM Guidosimplex.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.