Creu Roja rebrà més de 65.000 euros de l'Ajuntament per a atenció social i seguretat ciutadana


  • Comparteix:

Moment de l'acord entre les dues parts, a l'Ajuntament / Font: Localpress

Moment de l'acord entre les dues parts, a l'Ajuntament / Font: Localpress

L'Ajuntament i la Creu Roja han signat aquest dimecres dos convenis en matèria d'atenció a les persones i seguretat ciutadana, amb la voluntat de fomentar les activitats de voluntariat a la ciutat. El primer acord, dirigit a ajudar les famílies amb dificultats socials i a promocionar el voluntariat durant un any, té un import de gairebé 43.000 euros i oferirà serveis com la teleassistència mòbil (TAM) i el Banc de Roba Solidari, entre d'altres. El segon conveni, renovable a cinc anys, té una dotació de 12.770 euros i potencia la col·laboració de Creu Roja amb Policia Local i Protecció Civil en matèria de seguretat ciutadana.

Oferir atenció a les persones i famílies amb dificultats socials i promocionar el voluntariat és l'objectiu del primer conveni signat aquest dimecres entre el consistori i la Creu Roja.

Amb una dotació de 36.434 euros i dues partides extra de més de 3.000 euros -per a roba de nadons i kits d'alimentació- l'entitat coordinarà la campanya publicitària per a captació de voluntaris, oferirà el servei de teleassistència mòbil (TAM) a la gent gran i disposarà d'un Banc de Roba Solidari, entre d'altres activitats. El conveni té un any de vigència.

El segon acord entre la Creu Roja i l'Ajuntament servirà perquè l'ONG col·labori amb la Policia Local i Protecció Civil en la prevenció d'incidències tant en esdeveniments públics, d'interès municipal i situacions d'emergència. El conveni, amb una dotació de 12.770 euros, és renovable a cinc anys.

La signatura d'aquest doble conveni arriba en un moment de crisi on les relacions entre entitats i administració són més necessàries per donar respostes a les necessitats socials de la població. Així ho ha remarcat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

El que es demostra en situació de crisi és que l'administració no és capaç d'arribar a tothom i necessita l'ajuda d'entitats.




Per la seva banda, el president del Comitè Comarcal de Creu Roja a Sant Cugat, Rubí i Valldoreix, Lluís Carreras del Rincón, ha explicat que tot i la conjuntura econòmica, les aportacions personals i de voluntaris han augmentat en el darrer any.

Lluís Carreras

La part optimista de la crisi és que a Creu Roja tenim més socis i aportacions que mai.




Amb la signatura del conveni l'Ajuntament atorgarà una ajuda econòmica per contribuir al finançament de les estructures i personal necessari per dur a terme diferents accions de treball a través del voluntariat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.