L'aigua s'encarirà al setembre un 1'1%

El rebut s'encareix un 1'1% al setembre

Societat

Publicat el 7/jun/12 per Sílvia González

El rebut de l'aigua s'encarirà un 1'1% a partir de setembre després que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hagi aprovat una revisió de les tarifes de l'aigua que l'empresa Sorea abasteix a diversos municipis, entre ells, Sant Cugat. ICV-EUiA hi ha votat en contra en considerar que no pot haver-hi dos augments en un any i ha fet corresponsable l'equip de govern local 'per fer silenci quan té les competències del submnistrament a àmbit local'. Al ple del consell metropolità, CiU, el PSC i el PP han votat a favor de l'augment, mentre que ERC s'ha abstingut.

Després que el ple del consell metropolità aprovés un augment de gairebé un 5% per al gener, el rebut torna a viure un nou increment que es farà efectiu en el proper rebut, al setembre. El ple del consell de l'Àrea Metropolitana ha aprovat la revisió de les tarifes de la Societat Regional d'Abastiment d'Aigües (SOREA), la qual cosa suposa un augment de l'1'1% per als usuaris de Sant Cugat.

Aquesta nova pujada del rebut de l'aigua ha motivat el vot en contra del grup d'ICV-EUiA al ple del consell de l'Àrea Metropolitana. El copresident de la formació a Sant Cugat, Xavier Boix, ha deixat clar que ICV-EUiA no està en contra de l'augment del cost de l'aigua, sinó que considera necessari un pacte de preus basat en la tarifació social i la sostenibilitat ambiental.

Xavier Boix

Qui menys gasta que pagui menys i que quant més gastes, paguis molt més. També cal tenir en compte la capacitat adquisitiva.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En un comunicat als mitjans, la formació ha recordat que Sorea va demanar al maig una nova revisió de les tarifes de subministrament ja que l'entrada en vigor de la nova Llei de Mesures fiscals li comporta costos addicionals al 2012 no contemplats en els preus aprovats al novembre. En aquest sentit, Boix ha lamentat que el conseller de Territori i Sostenibilitat, el sancugatenc Lluís Recoder, no hagi complert la seva garantia que la modificació de la llei -pactada per CiU i PP- no afectaria els usuaris.

Boix ha acusat l'equip de govern local de CiU de desentendre's d'aquest nou augment de l'aigua quan 'té les competències del subministrament a àmbit local'.

Xavier Boix

L'Ajuntament no hi ha intervingut perquè no vol. Tant responsable és de l'augment de l'aigua com Sorea i l'Àrea Metropolitana.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Boix ha afegit que s'ha de posar punt final al 'seguidisme a les expectatives de beneficis d'empreses com AGBAR'. Aigües de Barcelona (AGBAR) és l'empresa matriu de Sorea.