El nombre de casaments a Sant Cugat supera la mitjana catalana amb 5 enllaços cada mil habitants

No totes les bodes són tan seguides, però la gent se segueix casant.

Societat

Publicat el 2/des/03 per Marta Rams

Sant Cugat és un dels municipis de més de 50.000 habitants on la taxa de nupcialitat és superior a la mitjana catalana que se situa en 4,8 enllaços per mil habitants. Segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya, a Sabadell i a Cerdanyola es casen menys parelles que a Sant Cugat però en canvi, Terrassa supera als santcugatencs en nombre d'enllaços matrimonials.

De les 31.052 parelles que es van casar a tot Catalunya, durant l'any passat, 340 ho feien a Sant Cugat. Aquesta xifra de casaments representa una taxa de nupcialitat de 5 enllaços per cada mil ciutadans, una xifra superior a la mitjana catalana i la Unió Europea qamb 4,8 enllaços.

Els ciutadans de Sabadell i Cerdanyola es casen menys que els santcugatencs. Tot i axí, de les ciutats de més de 50.000 habitants, Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, és on es produeixen menys casaments del país.

Per damunt de Sant Cugat, les estadístiques situen a Terrassa i Rubí amb un taxa de nupcialitat de 5,7 i 5,8 enllaços per miler de ciutadans respectivament. Viladecans és, en canvi, on s'han produït més casaments durant l'any passat amb una xifra de 7,5 matrimonis.

Entre els anys 2001 i 2002, el nombre d'enllaços ha incrementat a 23 comarques.El Vallès Occidental és una de les comarques on ha disminuït els nombre de parelles que es van casar el 2002.