El Síndic de Greuges dóna la raó a l'AMPA de La Floresta i reclama un transport escolar gratuït


Temes relacionats

L'AMPA de La Floresta demana garantir la mobilitat dels alumnes de fora del districte (16/gen/12)


  • Comparteix:

Autobusos públics davant l'escola La Floresta / Font: Localpress

Autobusos públics davant l'escola La Floresta / Font: Localpress

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha emès una resolució que reclama novament al departament d'Ensenyament que garanteixi el transport escolar gratuït a les famílies a les quals se'ls ha assignat un centre allunyat del seu domicili. D'aquesta manera, dóna suport a les queixes de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola La Floresta, que des de fa tres anys es veuen obligats a pagar una quota. Tot i així, es tracta d'una petició sense empara legal, ja que segons la normativa la Generalitat només ha de pagar el transport a les famílies que tinguin assignada una escola de fora del seu municipi.

Amb aquesta declaració, el Síndic reitera la petició que va fer el novembre de l'any passat al departament d'Ensenyament, exposant el deure de l'administració de garantir l'accés gratuït a l'educació. La llei només recull abonar el transport a aquells alumnes que han de canviar de municipi per anar a l'escola, però la gran distància que existeix a Sant Cugat entre el centre i els districtes fa que els reclamants demanin una excepció. Així ho ha explicat a Cugat.cat el membre de l'AMPA de l'escola La Floresta Ramon Piqué.

Ramon Piqué

No tenim la raó legal però sí la raó moral.


Des de fa dos cursos, les famílies del centre es veuen obligades a pagar pel transport escolar, una quota anual que aquest curs ha pujat fins als 265 euros. Amb la línia L4 d'autobusos i la pavimentació dels carrers de la zona, la majoria de residents al districte han deixat de necessitar aquest servei, però l'AMPA denuncia el cost que han de pagar les famílies que hi han d'anar des d'altres punts de la ciutat. Ho ha dit Piqué.

Ramon Piqué

Durant anys els van dir a les famílies que hi havia transport gratuït.



En total hi ha 40 famílies a les quals se'ls ha assignat d'ofici aquest centre i, malgrat que les 14 que havien entrat aquest curs a P3 no van haver de pagar la quota, la Generalitat ha confirmat que ho hauran de fer a partir de setembre. Tot i això, el Síndic deixa fora de les seves actuacions el Consell Comarcal del Vallès, en considerar que gestiona adequadament el servei de transport amb els recursos que rep.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.