El CAR i la UOC faciliten els estudis superiors als esportistes d'elit

Imma Tubella, rectora de la UOC, i Ivan Tibau, secretari general de l'Esport / Font: ACN

Societat

Publicat el 11/jun/12 per Anna González / Acn

El Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) impulsaran conjuntament un programa tutorial que ha de permetre que els esportistes d'elit puguin compatibilitzar la competició amb els estudis universitaris. Les dues institucions han signat aquest dilluns un conveni que acorda l'acompanyament dels esportistes matriculats en estudis a distància per part d'un tutor vinculat al CAR.

L'acord consisteix en què els esportistes d'elit puguin cursar estudis virtuals amb un acompanyament especial per part d'un tutor vinculat al CAR que els acompanyarà en tot el procés. D'aquesta manera, aquest tutor, que coneix millor les exigències esportives de cada esportista, farà d'interlocutor amb la UOC per guiar i ajudar els esportistes matriculats en la seva carrera acadèmica, facilitant-los els processos de matriculació, de seguiment de les assignatures i d'avaluació.

Aquest acompanyament pot incloure, per exemple, la coordinació entre el tutor del CAR i el tutor acadèmic que té assignat a la UOC per valorar una proposta de matrícula adequada; la interlocució amb el docent de cada assignatura en cas que per motius justificats l'esportista tingui dificultats de seguiment, i la facilitació de fer exàmens o proves de síntesi des de l'estranger en cas de ser fora.

La rectora de la UOC, Imma Tubella, i el secretari general de l'Esport i president del Consell d'Administració del CAR de Sant Cugat, Ivan Tibau, han signat aquest dilluns el conveni per millorar la possibilitat que els esportistes d'alt nivell compatibilitzin els estudis universitaris amb la seva carrera esportiva.