Dos expresidents de FGC, a presó per muntar-se una jubilació amb diners públics


  • Comparteix:

Enric Roig i Antoni Herce, moments abans de començar el judici. / Font: ACN

Enric Roig i Antoni Herce, moments abans de començar el judici. / Font: ACN

El Tribunal Suprem (TS) ha comdemnat a quatre anys i mig de presó els expresidents de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Enric Roig i Antoni Herce, per malversació i prevaricació. La sentència marca que Roig i Herce es van procurar un sistema de jubilacions amb sobresous de fins a 2,7 milions d'euros amb fons públics. El tribunal ha rebaixat un any i mig la pena de Roig, condemnat inicialment a sis anys pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Enric Roig Soler i Antoni Herce Herce hauran de complir quatre anys i mig de presó per haver muntat un sistema de jubilacions amb fons públics quan ocupaven els càrrecs de director executiu i director econòmic i financer, respectivament, de FGC.

Enric Roig i Antoni Herce van augmentar injustificadament les seves retribucions amb un pla de pensions que va suposar sobresous de fins a 2,7 milions d'euros. A més, també estan condemnats a vuit anys i mig d'inhabilitació per a qualsevol càrrec públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.