El cicle sobre drets humans remarca que el 23% la població és pobra


  • Comparteix:

La trobada ha tingut lloc al Museu de Sant Cugat

La trobada ha tingut lloc al Museu de Sant Cugat

La crisi ha comportat un retrocés en drets d'àmbit laboral, habitatge, educació i sanitat, i ha fet pujar fins un 23 % el percentatge de la població de l'Estat espanyol que viu per sota del llindar de la pobresa. Aquesta és la principal conclusió de la presentació de l'informe de situació dels drets socials de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) que ha tingut lloc aquest dijous al Museu. L'acte ha estat organitzat pels Síndics de Sant Cugat, Terrassa i Sabadell dins del 2n cicle de conferències sobre drets humans.

La presidenta de l'Observatori DESC, Vanesa Valiño, ha explicat que entitats com la seva presenten periòdicament a les Nacions Unides (ONU) un informe de seguiment que contrasta amb les conclusions de l'informe previ redactat per l'Estat espanyol i que serveix a l'organisme per emetre un seguit de recomanacions.

L'informe més recent, presentat el mes passat, destaca el retrocés que pateixen els drets socials a l'Estat espanyol arran de l'arribada de la crisi i l'inici de les retallades. Aquesta situació, explica Valiño, s'acarnissa especialment amb les famílies més vulnerables que s'empobreixen encara més i que contrasta amb l'increment del poder adquisitiu de les capes més adinerades de la societat.

Vanesa Valiño

Aquesta pobresa que creix a l'Estat espanyol contrasta amb el creixement espectacular dels rics. Aquestes mesures perjudiquen uns i beneficien molt d'altres.


En aquest sentit, una de les principals conclusions de l'ONU és que en moments de crisi cal garantir encara més aquests drets socials per a les famílies empobrides.

Per la seva banda, el director general de Relacions Internacionals i amb el Parlament de la Generalitat, Joan Auladell, ha destacat la importància d'iniciatives com aquesta i ha explicat que en temps de crisi s'ha d'evitar que les retallades ataquin els drets dels més desafavorits.

Joan Auladell

És evident que no hauríem de retallar els drets dels més desafavorits.


El síndic local, Jaume Clavell, que ha moderat la trobada, ha explicat que aquestes jornades tenen com objectiu explicar i difondre els drets humans. Una tasca paral·lela, destaca Clavell, a la seva feina diària de defensa dels drets dels ciutadans des de l'oficina del Síndic.

Aquesta presentació ha encetat el 2n cicle de conferències sobre drets humans organitzat pels síndics de Sant Cugat, Terrassa i Sabadell i que continuarà dijous vinent a la capital egarenca amb una ponència del president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), Jaume Saura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.