El Síndic de Greuges local vol fer arribar els seus serveis als immigrants


Temes relacionats

Jaume Clavell (Síndic en funcions): 'El Síndic té una funció important més enllà dels expedients' ( 7/jun/12)

El Síndic de Greuges registra 360 atencions en l'últim any ( 6/jun/12)


  • Comparteix:

Clavell durant la presentació de la memòria 2011

Clavell durant la presentació de la memòria 2011

El Síndic de Greuges local, Jaume Clavell, planteja fer arribar la institució a les persones nouvingudes com un objectiu de futur. Durant l'any passat, Clavell va atendre 370 persones la qual cosa es va traduir en la tramitació de 169 expedients dels quals 97 han estat elevats a l'Ajuntament com a queixa. La seguretat ciutadana, les qüestions de territori i urbanisme, així com els serveis urbans són els temes que encapçalen la llista de queixes.

Durant el 2011, l'oficina del Síndic ha tramitat 97 queixes, un xifra inferior a l'any anterior quan va fer arribar a l'Ajuntament 115 informes sobre possibles vulneracions de drets dels ciutadans. Tot i aquesta diferència, el contigut de les queixes i peticions d'assessorament manté una tònica similar a l'any 2010, on les reclamacions sobre l'actuació de la Policia Local ja estaven situades a la primera posició de la llista.

Les demandes particulars són gairebé el total de les peticions que ha rebut Clavell, tot i que una comunitat de propietaris i una associació s'han dirigit al Síndic durant el 2011 i també ho han fet dues empreses. Sobre aquestes xifres Clavell lamenta la poca presència de nouvinguts entre els sol·licitants dels seus serveis i renova el seu compromís de fer més per acostar-se a aquest col·lectiu.

Jaume Clavell

Pràcticament no tinc queixes presentades per immigrants. No conec els motius, però crec que el Síndic ha de fer un esforç d'aproximació.


Durant la presentació a la premsa d'aquest informe, Clavell ha transmès la seva preocupació pels efectes de la crisi i les retallades sobre els veïns de la ciutat. En aquest sentit, el Síndic ha explicat que ha rebut nombroses visites relacionades amb aquestes qüestions però sovint es troba que s'escapen de les seves competències. Un altre punt que ha destacat de la seva acció són les consultes que ha rebut referides al soroll nocturn que, segons ha explicat el mateix Clavell, suposen greus problemes de salut als santcugatencs.

Jaume Clavell

El tema del soroll és molt important. M'han arribat usuaris que estan malalts perquè no descansen bé. Sobretot causat per locals d'oci.


En tancar l'exercici 2011, d'aquestes 97 queixes 56 s'havien acceptat a tràmit i 41 n'estaven pendents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.