La Riera de Vallvidrera, protagonista de la nova edició de la revista 'Gausac'


Temes relacionats

Surt a la llum el nou número de la revista d'història 'Gausac' (13/abr/11)

Gausac dedica un número monogràfic a 'Torre Negra, natura' (18/des/09)


  • Comparteix:

La Riera de Vallvidrera protagonitza gran part del darrer 'Gausac' / Font: Google

La Riera de Vallvidrera protagonitza gran part del darrer 'Gausac' / Font: Google

Una monografia sobre la riera de Vallvidrera, guanyadora del Primer Premi de Recerca Joan Auladell, centrarà el contingut del número 36-37 de la revista d'història 'Gausac' que es presentarà dimarts a la Casa de Cultura. La publicació, editada pel Grup d'Estudis Locals (GEL), tractarà també la fira i el mercat medieval a la ciutat, el retaule de Tots els Sants i records sobre l'edifici de Creu Roja.

El treball guanyador del Primer Premi de Recerca Joan Auladell a treballs de recerca de temàtica local, un monogràfic sobre la riera de Vallvidrera, serà el nucli central de la nova publicació de la revista 'Gausac'. El treball, guanyador de l'edició de l'any passat, proposa un recorregut per l'emblemàtica ubicació des de la perspectiva de les ciències naturals.

A més, el número 36-37 de la revista històrica publicarà també un reportatge sobre la fira i el mercat medieval a Sant Cugat a càrrec de Mercè Andrés. Una sèrie d'articles breus sobre el retaule de Tots Sants i el retaule barroc de Sant Cebrià de Valldoreix completen el darrer número de la revista.

El sotspresident del GEL i director de 'Gausac', Domènech Miquel, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que la portada d'aquest número va a càrrec de l'artista local Martín Carral. Seguint el model de les seves darreres exposicions, Carral ha apostat per una portada on el tema principal són les espirals.

Domènech Miquel

Com cada edició la portada va a càrrec d'un artista local. Aquest cop és a càrrec de Martí Carral.


El darrer número de 'Gausac' es presentarà aquest dimarts en un acte a la Casa de Cultura que anirà presidit pel regidor de Cultura, Xavier Escura. L'acte començarà a les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.