Rafael de Ribot: 'Hem de recuperar l'esperit de xarxa d'emissores municipals


  • Comparteix:

Rafael de Ribot durant l'entrevista al programa 'DiaCrònics' (91.5 FM)

Rafael de Ribot durant l'entrevista al programa 'DiaCrònics' (91.5 FM)

El director de COM Ràdio, el santcugatenc Rafael de Ribot, ha anunciat que el futur de la seva emissora passa per recuperar la col·laboració de les emissores locals per sindicar la producció i garantir la viabilitat de les ràdios municipals. En aquest sentit, Ribot considera que la crisi dóna encara més sentit a la informació de proximitat perquè la gent necessita saber què passa al seu voltant. El periodista ha explicat en una entrevista al programa 'DiaCrònics' de la ràdio de Sant Cugat (91.5 FM), que aquest és el sentit del conveni signat amb la Federació de Ràdios Locals de Catalunya.

Rafael de Ribot considera que ha arribat el moment de prendre mesures per assegurar la viabilitat de les ràdios municipals del país per garantir la producció d'informació local i de proximitat. El periodista defensa que el futur d'aquestes emissores passa per crear plegades entorns d'activitat i de producció.

Rafael de Ribot

Ens correspon recuperar l'esperit de Xarxa d'Emissores Municipals, ens correspon cuidar i donar suport a la ràdio municipal perquè la informació municipal té el seu paper.


Ribot ha avançat que la programació de la temporada d'estiu de COM Ràdio anirà en aquesta direcció i comptarà amb producció feta des d'arreu del país. Ho ha explicat en una entrevista al programa 'DiaCrònics', de Cugat.cat (91.5 FM), on també ha elogiat la plataforma multimèdia per la innovació a l'hora d'afrontar els nous reptes de la comunicació local.

Rafael de Ribot

Nosaltres volem una redacció unificada de la qual tenim un precedent, Cugat.cat. És un mitjà pioner i això em genera admiració perquè es va fer abans que ningú no s'ho plantegés.


Rafael de Ribot ha estat director del magazín 'La Caixa dels Trons' de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya i director del diari digital 'El Singular Digital'. Llicenciat en Ciències de la Informació i Periodisme per la Universitat de Navarra, De Ribot ha treballat també a Rac1, Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya (TVC).

En els darrers anys, De Ribot ha combinat l'exercici del periodisme amb la docència a la Universitat Ramon Llull.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.