El Pacte per la Nit proposa nous horaris a bars i terrasses


Temes relacionats

Sessió extraordinària dels consells de barri del centre per conèixer el Pacte per la Nit (26/jun/12)

El Pacte de Nit entrarà en vigor a la primavera ( 4/nov/11)

La segona trobada pel Pacte de Nit tindrà lloc avui ( 3/nov/11)

La segona trobada pel Pacte de Nit tindrà lloc la setmana vinent (24/oct/11)

El document del Pacte de Nit s'obrirà al màxim a totes les propostes participants (18/oct/11)

El Gremi de Restauradors vol un Pacte de Nit que satisfaci les demandes dels seus clients (13/set/11)

Consens entre els partits per canviar el model local d'oci nocturn ( 9/set/11)

Grangé convoca una reunió per treballar en el Pacte de la Nit (28/jul/11)


  • Comparteix:

La presentació del Pacte per la Nit s'ha fet a la Casa de Cultura

La presentació del Pacte per la Nit s'ha fet a la Casa de Cultura

El Pacte per la Nit proposa aplicar un nou horari per als bars i les terrasses de la ciutat en funció de la temporada d'hivern o d'estiu i regula els horaris de les activitats que es poden fer al carrer durant les nits. Aquestes són algunes de les novetats que incorpora el primer document del pacte que s'ha presentat aquest dimarts a la Casa de Cultura davant d'unes 70 persones. El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha deixat clar que el Pacte per la Nit és un projecte viu que ja s'anirà aplicant en funció de la resposta que obtinguin les diferents mesures.

El text busca ampliar l'oferta nocturna de la ciutat, mantenir els llocs de feina dels treballadors del sector i aconseguir garantir el dret al descans dels veïns. El document proposa, per exemple, diferents horaris per a les terrasses en funció de l'època de l'any. De l'1 de març al 30 de setembre les terrasses podrien obrir fins la mitjanit els dies laborables i fins la una de la nit els festius. De l'1 d'octubre al 30 d'abril les terrasses podrien estar en funcionament fins a dos quarts de dotze els dies feiners i fins a dos quarts d'una els dies festius.

El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha volgut deixar clar que aquests horaris no són definitius i necessiten superar els tràmits tècnics.

Raül Grangé

Els horaris els hem d'acabar de definir l'equip de govern. Però la nostra voluntat es pot veure amb els horaris que hem ampliat per Festa Major.


El pacte regula també com s'han de desenvolupar les activitats al carrer durant tot l'any i proposa utilitzar un llenguatge més entenedor quan els ciutadans hagin de tractar amb documents de caràcter públic. Grangé ha explicat que el pacte és un projecte viu i ha detallat que tot el contingut es podrà anar definint i aplicant en funció de quina sigui la resposta de tots els actors socials implicats en l'oci nocturn.

Raül Grangé

Pot entrar una norma en vigor la setmana que ve i al setembre en canvi canviar-la. Volem un debat ric i viu amb tots els agents implicats.


Pel que fa a la possibilitat de crear un servei regular d'autobús nocturn, Grangé ha explicat que la situació econòmica no ho permet però que se seguiran estudiant propostes. Unes alternatives que podrien passar per la iniciativa privada i així fer que els joves puguin disposar d'un transport durant les nits. Les comissions de seguiment del Pacte per la Nit s'organitzaran cada dos mesos i es preveu que se'n convoqui una després de Festa Major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.