Surt a la llum el nou número de la revista històrica 'Gausac'


Temes relacionats

La Riera de Vallvidrera centra el nou número de la revista 'Gausac' (26/jun/12)

Gausac dedica un número monogràfic a 'Torre Negra, natura' (18/des/09)

El nou número de la revista Gausac se centra en el Sant Cugat del segle XVII ( 8/nov/07)


  • Comparteix:

El nou número de 'Gausac'

El nou número de 'Gausac'

El nou número de la revista 'Gausac' ha sortit a la llum amb la voluntat de consolidar la publicació com una de les principals referències per preservar el patrimoni històric i cultural local. El número 36-37 presenta el treball guanyador del Primer Premi de Recerca Joan Auladell, una monografia sobre la riera de Vallvidrera. La revista, que s'ha presentat aquest dimarts a la Casa de Cultura amb la presència d'una quarantena de persones, està editada pel Grup d'Estudis Locals (GEL).

En l'edició d'enguany, 'Gausac' presenta una monografia sobre la riera de Vallvidrera, guanyadora del Primer Premi de Recerca Joan Auladell, un treball que repassa el recorregut del riu des del punt de vista de les ciències naturals. El nou número també incorpora un reportatge sobre la fira i el mercat medieval a Sant Cugat, a més d'uns articles sobre els personatges del retaule de Tots Sants i un treball sobre l'edifici de la Creu Roja abans de la Guerra Civil. El director de la publicació, Domènec Miquel, considera que l'objectiu de 'Gausac' és reivindicar el patrimoni de la ciutat.

Domènec Miquel

Hi ha molts pocs estudis sobre la ciutat publicats en llibre. Per tant, el paper d'aquesta revista és fonamenal.


El sistema de classificació dels documents administratius durant els 175 anys de l'Ajuntament i el retaule barroc de l'església de Sant Cebrià de Valldoreix són els altres articles que completen l'edició d'enguany. El GEL guarda prop de 100 exemplars per als seus socis, mentre que la resta estan destinats a biblioteques universitàries, escoles i entitats culturals.

Com és tradició, la portada de la revista va a càrrec d'un artista local. Enguany, les espirals de Martín Carral posen la imatge a la portada d'aquest número. La presentació d'aquest dimarts ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Xavier Escura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.