L'onada de calor continuarà fins diumenge

Les temperatures seran altes fins diumenge/ Font: Google

Societat

Publicat el 29/jun/12 per Tamara Atienzar

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta per l'onada de calor fins aquest diumenge. El Servei Meterelògic de Catalunya (SMC) preveu un lleuger descens de les temperatures a partit d'aquest dilluns. Protecció Civil recomana evitar les activitats d'esforç a l'aire lliure durant les hores centrals del dia, hidratar-se i tenir cura amb els nadons i la gent gran.

L'onada de calor continuarà fins aquest diumenge. A partir d'aquest dia es preveu una baixada de les temperatures, segons ha informat el Servei Metereològic de Catalunya. La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) recomana evitar el sol directe al carrer, utilitzar roba lleugera i de colors clars, beure aigua molt sovint i mullar-se constantment la cara.

També aconsella no viatjar en cotxe durant les hores de major insolació, tenir cura amb els canvis de temperatura de dins i fora del vehicle i parar-se sovint a descansar en els trajectes més llargs. D'altra banda, recomana fer àpats lleugers i prendre aliments rics en aigua i minerals.

Davant l'augment de temperatures, l'Ajuntament ha activitat la situació de Prealerta pel risc d'incendi forestal i d'onada de calor, tal i com ha recomanat la DPGC. Diferents serveis municipals d'emergències estan realitzant tasques preventives i de vigilància prioritzant les zones de risc i els elements vulnerables.