Dues escoles universitàries s'uneixen per ajudar les persones dependents


  • Comparteix:

La pulsera USB s'ha creat per a la gent gran / Font: Xataka.com

La pulsera USB s'ha creat per a la gent gran / Font: Xataka.com

L'escola universitària d'infermeria Gimbernat, ubicada a Sant Cugat, i la d'Informàtica Tomàs Cerdà han desenvolupat un dispositiu en forma de pulsera USB per ajudar en el tractament mèdic assistencial. La creació d'aquesta pulsera per a persones grans i amb dependència suposa un avenç qualitatiu en l'atenció sanitària, segons els seus creadors.

Per posar en pràctica aquest projecte en l'àmbit sanitari, la Fundació Privada Escoles Universitàries Gimbernat, ha signat un acord de col·laboració amb la Fundació Vella Terra, centre especialitzat en la cura a persones de la tercera edat i amb dependència, amb més de 30 anys d'experiència en el sector. L'acord estableix que l'aparell es provarà, primer, amb pacients de Vella Terra.

La pulsera USB ajuda a conèixer les patologies patides per pacients que, sovint, presenten un diagnòstic difícil d'establir. A més, permet conèixer els seus antecedents mèdics, la medicació que prenen o han pres i, fins i tot, es pot saber on viuen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.