Les farmàcies afronten la primera setmana de copagament amb normalitat


Temes relacionats

Sant Cugat s'afegeix avui a la 5a Jornada de Recollida de Medicaments de Banc Farmacèutic (11/feb/12)

Les farmàcies perillen a causa dels retards del govern a l'hora de pagar les subvencions (10/gen/12)

Els farmacèutics, satisfets amb la implantació de la recepta electrònica (14/jul/10)


  • Comparteix:

Interior de la farmàcia Salavert, al carrer de Santiago Rusiñol

Interior de la farmàcia Salavert, al carrer de Santiago Rusiñol

Les farmàcies santcugatenques han encarat el primer dia laborable del copagament farmacèutic amb normalitat tot i que reconeixen que han hagut d'explicar als clients els nous canvis i això ha generat algunes aglomeracions. Amb la nova mesura els clients hauran d'abonar un percentatge dels medicaments que els recepti la sanitat pública segons la seva renda. El nou sistema ja està en vigor però el cobrament s'efectuarà a partir de mitjans d'agost, quan es preveu que el sistema informàtic estigui plenament operatiu.

Segons les farmàcies enquestades per Cugat.cat, el primer dia d'aplicació de la mesura del govern de l'Estat ha estat força normal, tot i que en alguns casos s'han produït aglomeracions per informar els clients dels nous percentatges a pagar. Des del primer dia de juliol, els pensionistes han d'abonar un 10% del cost dels fàrmacs que la sanitat pública els recepta però s'estableix un màxim mensual segons la seva renda.

En el cas dels treballadors en actiu el percentatge variarà en funció dels seus ingressos. Així, les rendes inferiors als 18.000 euros hauran d'abonar el 40% del cost total de la recepta, mentre que en el cas d'aquells que rebin entre 18.000 i 100.000 euros a l'any hauran de pagar-ne el 50%. Les rendes que superin els 100.000 euros anuals abonaran el 60% del cost.

Tot i que el copagament ja ha entrat en vigor, a Catalunya no s'haurà de pagar l'increment fins el 15 d'agost. Així ho ha establert el departament de Salut, que assegura que cal preparar el sistema informàtic per detectar l'import que ha de pagar cada client en funció dels seus ingressos. Ho ha confirmat la farmacèutica de la farmàcia Díaz-Puerto Laura Pedró, que ha explicat que aquest dilluns ha estat un dia força normal.

Laura Pedró

Hem explicat que se'ls demanarà la liquidació del que no han pagat avui quan el sistema estigui implantat informàticament. Avui ha anat força bé.


En aquesta línia també s'ha expressat una de les titulars de la farmàcia Parc Central, María José Arévalo, que ha manifestat els seus dubtes respecte aquest període en què el sistema informàtic no està actualitzat.

María José Arévalo

No m'agrada perquè encara no sé com es regularà tot això.


A més del copagament, les farmàcies catalanes ja cobren des de fa una setmana l'euro per recepta, una mesura impulsada per la Generalitat. En aquest sentit, les farmàcies santcugatenques van notar un augment considerable de la venda de medicaments el dia abans de la implantació de la nova taxa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.